Leren skeeleren

foto leren

We krijgen regelmatig de vraag waar les kan gevolgd worden om de basisvaardigheden van het inline skaten aan te leren. De kangarooz bieden zo’n lessen niet aan maar Sportplus, de sportdienst van stad Kortrijk biedt een reeks lessen aan voor beginners en gevorderden. Ze gaan door op woensdagavond en zijn georganiseerd per trimester. Een echte aanrader, je zal er zeker kangaroozleden tegen het lijf lopen (tijdens een match rollerhockey misschien zelfs letterlijk …). Meer info op www.kortrijk.be/sport

Meerijden met de kangarooz: moet ik les volgen ?

Welke vaardigheden je nodig hebt om met ons mee te rijden hangt af van de activiteit:

Woensdag training: voor de woensdag training moet je 16 jaar zijn en toch wel de basistechnieken beheersen (toch tenminste kunnen remmen). Verder hoef je heus geen topskater te zijn. Bovendien rijden we in 3 groepen : de beginners, half gevorderden en de gevorderden. Er wordt regelmatig gestopt en we hebben nog nooit niemand achtergelaten.

Rollerparades: De rollerparades zijn bedoeld voor een zeer breed publiek (zoiets als 9 tot 99 jaar). Er wordt aan een zeer redelijk tempo gereden, regelmatig gestopt, en wie bijboorbeeld bij een kleine afdaling niet helemaal zeker is, kan altijd op een meer ervaren clublid beroep doen om voor te rijden. Bovendien is er meestal een volgwagen mee waarin je even kan meerijden als je moe bent.

Al bij al is de drempel bij ons vrij laag:

– See more at: http://www.kangarooz.be/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=8#sthash.lSj7X9ly.dpuf